Ja, med bloggandet går det segt, som ni kanske märker. Jag hinner inte riktigt med nuförtiden, nu när verkligheten kommit ikapp Ja, det är nämligen just så. Jag har börjat jobba igen. Härliga, lååånga (??) mammaledigheten är slut och nu jobbas det 8 timmar, dag in och dag ut. Nåja, i alla fall 5 dagar i veckan. Nu är det R:s tur att vara hemma och mysa med lilltjejen. Och det märks väldigt tydligt att det ger resultat; "mammigheten" (som funnits där från dag ett) har avtagit rejält och rentav bytts ut lite mot "pappighet". Och visst är det lite skönt för oss båda. Äntligen kan jag få slappna av lite och inte alltid vara den som det "hänger på" och äntligen kan R hjälpa till att trösta och lugna. Så det hela är inte så dumt trots allt!
![]() |
Mums! |
Härom veckan (okej, rätt längesedan nu) bjöds det på kräftskiva
här hemma, tillsammans med familjen. Kräftor i massor, pajer och såklart dessert! En mycket mysig kväll, som man borde göra oftare. Till saken hör att jag, några dagar tidigare, lyssnade på P4 med Lotta Bromé på jobbet och fick nys om ett smaskigt recept på Pannacotta med Daimcrunch. Detta var tvunget att testas! Då jag inte hade några dessertskålar, eller i alla fall inte så många, gick jag och lilljejen till Bertil Norrby (den lokala allt-i-allo-butiken) Bland skruvar, leksaker och målarburkar fann jag inga självklara "dessert"skålar, men hittade istället dessa fina inläggningsburkar i miniformat. Jag slog två flugor i en smäll och köpte på mig lite av dessa burkar. Jag resonerade såhär; när de inte används som dessertskålar kan de användas till annat (till sådant som en burk oftast används till) istället för att samla damm på hyllan i väntan på att få servera dessert nästa gång. Vad smart och innovativ jag kände mig! (Fick sedan veta att de använder just dessa burkar till vissa desserter på restaurangen i Djupvik, och säkert på alla andra ställen också...)
Resultatet blev i alla fall lyckat! Pannacottan var supermumsig och väl värd att göras. Blev en hit på kräftskivan!
PANNACOTTA MED DAIMCRUNCH
6 portioner1 & 1/2 st gelatinblad
250g mjölkchoklad
500g vispgrädde
50g strösocker
Garnering:
1 st dubbeldaim
200g vispgrädde
kakao
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och socker och häll det i bunken. Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med detta och avsluta med att pudra lite kakao över!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar