
Puh! Ett kalas avklarat. Efter helgens kalasande vill det nu till att blicka framåt, mot lilla H's dop på lördag. Vilket vi såklart ser fram emot! Likt lilla L's dop blir det endast närmsta släkten som kommer och därför blir det inte jätte mycket folk, men nog räcker det till ändå.
De senaste två veckorna har i alla fall ugnen fått jobba för fullt här hemma. Här har det bakats må ni tro! Jag är nu färdig med all kak och bullbak, endast tårtbaket återstår. Eftersom inbjudningarna blev lite cirkusinspirerade så har jag valt att hålla just det som en liten röd tråd. Så när det kommer till kakor och dukning så kommer det bli en ren "cirkus" på lördag! Jag tänkte dela med mig av receptet på de färgglada "cirkus"-snurrorna som det bland annat kommer bjudas på på dopet. De är supergoda och livar upp vilket kalas som helst! Originalreceptet hittade jag HÄR
7 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 ½ dl socker
250 g rumstempererad smör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Pastafärg/karamellfärg
1. Vispa smör och socker fluffigt.
2. Vispa i ägget och vaniljen.
2. Vispa i ägget och vaniljen.
3. Ha i bakpulvret och sedan mjölet lite i taget.
4. Forma till en deg och dela i två delar (Jag delade till min denna gång i 6 delar och färgade 3 av dessa)
5. Färga ena degen med pastafärg/karamellfärg (eller två av delarna om du har delat degen i fyra delar)
6. Kavla ut varje degdel mellan två bakplåtspapper till en rektangel, ca ½ cm tjock. Försök att få dom att bli lika stora (mät gärna!).
6. Kavla ut varje degdel mellan två bakplåtspapper till en rektangel, ca ½ cm tjock. Försök att få dom att bli lika stora (mät gärna!).
7. Låt sedan dom ligga i kylskåpet i ca 10-15 minuter.
8. Ta sedan ut delarna och lägg den färgade delen ovanpå den ofärgade delen (låt gärna bakplåtspappret på undersidan och ovansidan vara kvar. Kavla lite ovanpå så att dom trycks ihop lite.
9. Rulla ihop degen! Om degen har varit inne i kylskåpet för länge och blivit för hård, låt den gärna ligga framme lite så att den blir lättare att rulla. Rulla försiktigt och tryck ihop degarna hela tiden samtidigt som du rullar.
10. När du har fått ihop en rulle så ställ in den i kylen 30-60 minuter igen.
11. Sätt på ugnen på 175 grader. Ta ut rullen och skär den i ½-1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar