29 oktober 2014

färgade klädnypor.


Nu skall jag komma med ett litet mini-tips. För ett tag sen fick jag för mig att jag ville ha en mini "fotovägg" i form av en lina med klädnypor i köket. Och jag ville gärna att den skulle kännas lite vintage-pop-pastellig. Så jag tog fram mitt rödvit randiga snöre, som blev själva linan att hänga fotona på. Jag for gick ut till tvättlinan i trädgården och norpade några träklädnypor. Dessa ville jag måla i fina pastelliga färger. MEN, den enda färgen jag hade hemma var en turkos kulör. Jag ville så gärna även ha både rosa och gult! Härute på landet finns det ingen färgaffär att snabbt klia in till (eller ja, jag får inte glömma vår fantastiska allt-i-allohandlare som har ALLT och det inklusive
färg. Men tyvärr så går det inte att välja och vraka bland färger eller blanda upp.) Efter en stund slog det mig, jag kan ju blanda färgen själv! 

Lilla L har en röd, en gul och en grön flaska av flytande allt-i-allofärger som hon ofta målar med. I tomma honungsburkar blandade jag vanlig antikvit snickerifärg (som jag alltid har en burk hemma, utifall andan skulle falla på!) med några droppar av lilla L målarfärger tills jag fick fram de perfekta kulörerna! Resultatet blev en mjuk pastellgul och pastellrosa, precis vad jag hade i tanken. Klädnyporna fick sin färg och nu hänger de på den rödvitrandiga linan där de håller fast massa fina svartvita foton! En snabb och snygg "mini-fotovägg"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar