Igår blev det en hel del fix här hemma. Bland annat passade jag på att baka ihop några Engelska scones. Ett recept jag faktiskt dök på i den senaste reklamtidningen från ICA. (Tro det eller ej, men ibland kan man tjäna på att läsa reklamen, iallafall fall en del reklam..) Och resultatet blev precis som jag föreställt mig; matiga scones men med mumsig, söt choklad. Något mittemellan ett bröd och en kaka. Mums!
För att baka Engelska scones behöver du:
4 dl vetemjöl
1tsk salt
1tsk bakpulver
1/2 dl hackad mörk choklad eller russin
50g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk vispgrädde till pensling
Florsocker att pudra över
Sätt ugnen på 225 grader.
Nyp ihop mjöl, salt, bakpulver och choklad eller russin (jag använde mig av det onyttiga alternativet; choklad) med smöret.
Tillsätt grädden och knåda snabbt ihop till en smidig deg.
Platta ut degen till en 2 cm tjock platta och ta ut portionsstora rundlar med hjälp av ett mått eller glas.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla dem med grädde.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, till de fått en fin färg. Pudra över lite florsocker. Servera nybakta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar