Igår stod jag vid spisen i en timme och stekte pannkakor som lilla L hade beställt. Rackarns vilken tid det tar att steka pannkakor! Ibland brukar jag brassa på med två stekpannor, men så blev det inte igår. I slutet fick jag dra fram en stol så att jag kunde sätta mig ett litet tag mellan vändningarna. Min rygg börjar nog känna av den tunga magen nu och värker mer än gärna.
Pannkakor anses ju kanske inte som den bästa maträtt. Snarare något mittemellan mat och efterrätt. Men när jag gör pannkakssmeten så brukar jag byta ut lite mjöl mot lite havregryn, så att pannkakorna skall bli lite matigare. Dessutom river jag alltid ner några morötter eller kastar i lite hackad spenat i pannkakssmeten. Så blir den ännu lite matigare och lite nyttigare. Jag minns att min mormor brukade göra morotsplättar och spenatplättar åt mig och mina syskon när jag var liten. Det var en storfavorit hos oss och hon lyckades alltid få dem riktigt orangea och gröna, vilket ju förmodligen var det som framförallt uppskattades av oss. Mina pannkakor blir tyvärr inte särskilt orangea eller gröna, tråkigt nog. Men lilla L brukar inte klaga, inte än i alla fall. Och så länge hon inte vet annat så kommer alltid våra pannkakor här hemma småskifta i orange eller i grönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar